Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Στελλα και γαστρονομια....

ειναι πολλα αυτα που δεν εχω πει για μενα,
οπως παραδειγμα η γνωσεις μου στην γαστρονομια αφου οσο δουλευα σε ξενοδοχεια πολυτελειας περασα απο ολα τα ποστα μεχρι να γινω shift manager
Απο τις καλυτερες εμπειριες μου ειναι οταν δουλεψα ως sous chef στο Danah lixury hotel .
Εκει πειραματιστικα με τις γευσεις και τις σως ειδικα.

Χθες απο προτροπη μιας φιλης ειπαμε να παμε στο Τελλογλειο μουσειο και συγκεκριμενα στο ArtO2.(του Ettore Botrini)

Ο χωρος μικρος διπλα στο μουσειο ,μονο με κρατηση.
Χρωματα κοκκινο-μαυρο(εδω υστερει μαλλον ειναι λιγο μεταμοντερνος αρα κρυος)
θα μπορουσαν πχ να εχουν χρωμα απο λουλουδια να σπαει καπως.

Καθαριοτητα ,στοιχηση στρατου στα τραπεζια.
(βεβαια αυτο ειναι παγιδα γιατι σε κανει να νιωθεις οτι εισαι σε ξενο χωρο)


Το προσωπικο ΑΨΟΓΟ,ειναι κυριολεκτικα πανω απο το κεφαλι σου αλλα μονο οταν το χρειαστεις....πχ.περνανε συνεχεια συνεχεια σε καθε πιατο για να ρωτησουν την γνωμη σου ενω γεμιζουν τακτικα το ποτηρι σου με τι πινεις ....(+++++)

Ευγενικο χωρις να γινετε "ο κολλητος σου"
Ξερουν απο σερβις τελος.

Παμε στην κουζινα (φαγητα)
ειναι κατα βαση γαλλικη με ελληνικες πινελιες τοσες ωστε να ξεχωριζουν απο εστιατοριο με κοψιδια.

Το καλοσωρισμα ειναι μια μπαλα (μοριο) απο ζωμο ελιας μεσα σε λαδι .
(εχεις την αισθηση πως τρως κροκο αυγου ωμο αλλα με γευση ελιας)
Δευτερο κερασμα θαλασσινα σε μελανι σουπιας με σως και φρεσκοκομμενα αρωματικα.
(δεν το εφαγα συχαινομαι το μελανι)

Πηραμε σαν πρωτο ρολακια λαχανικων
(αψογο το φυλλο spring rolls ,με γεμισι καροτο και λαχανο αλλα αλλα αλλα
τα noodles που τα συνοδευαν ηταν παγωμενα και απαραδεκτα δηλαδη μπαγιατικα-αυτο χαλασε ολη την εικονα μου για το μαγαζι)

Σαλατα με φρεσκα χορτα και κατσικισιο τυρι και σως φραουλας
(καλη η σαλατα,το τυρακι ομως ελαχιστο αναμεμιγμενο προφανως με μοτσαρελα και πανω σε μπουκιτσες τοστ,ενω αντι για φραουλα αν ειχαν μια σως πορτοκαλι-μελι θα ηταν κορυφη)

Εγω εφαγα μαλαπερδες με κονφι παπιας αψογες αλλα τεραστιες
Η φιλη μου εφαγε Πεννες με κρεμα ανηθου και σολωμο (μου ειπε ηταν ανοστες αρκετα)

Τα γλυκα ηταν η αποκαλυψη το ομολογω και μονο για αυτα ισως ξαναπαω.
Εγω πηρα μια σοκολατακια fontan με παγωτο σορμπε τα οποια ειχαν μια αισθηση καμενου στην γλωσσα
ενω η φιλη μου πηρε σουφλε κατι σαν αυγοφετα με καραμελωμενη ζαχαρη (καλουτσικο ηθελε λιγο φουρνο ακομη ή τηγανι τεσπα)


Γενικα το μαγαζι δεν ακολουθει μια πολιτικη ως αναφορα το μενου ,πασαρουν το ala carte με τιμες χωρις ποτα πληρωσαμε 40 ευρω εκαστη ενω αλλες μερες εχει μενου {που δεν σε ενημερωνουν οτι υπαρχει με 15-16 ευρω το ατομο}

Στα πλην πλην πλην ειναι οι κουστουμαρισμενοι 40+++++ πελατες και οι δηθεν πελατες που ελπιζουν να τους σερβιρει σεφ με χρυσο σκουφο αν οχι με τα μανουαλια.
επισης κακος φωτισμος μαλλον ανεπαρκεις ετσι που ισως χρειαστει να παρεις ενα φακο για να βλεπεις το πιατο
Δεν ειναι μπιστρο αγαπη μου βαλτε ενα φωτιστικο πανω απο καθε τραπεζι ,τι σκατα γαλλικο εστιατοριο εχεις?

Συμπερασμα οι χρυσοι σκουφοι και οι διαμαντενιες δακτυλιθρες δινονται στην ελλαδα αναλογα με την τηλεθεαση......

Υ.γ επισης εχει ενα πολυ μωρο 20-23 σερβιτορο που μου εκανε ματακια να μην πω πως ημουν ετοιμη να τον ξεπεταξω στα wc.
υ.γ 2 Ο μετρ μοιαζει με υπευθηνο σε κωλομπαρο τουλαχιστο λες και τον πεταξες τσοντα εκει μεσα στο ασχετο

Υ.γ 3 απο παρκινγκ παπαρια στο δρομο θα το αφησετε το αμαξι αφου εχει ελαχιστες θεσεις ....

8 σχόλια:

φορτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) είπε...

Έτσι να μας ενημερώνεις, αφού είσαι ειδική.(πρώτη φορά σου γράφω αλλά έχω διαβάσει ολο το μπλογκ σου.)

ria είπε...

χμμμμ, δηλαδή αν έρθω θεσσαλονικη, δε θα με πας εκεί αν προλάβεις να δαγκώσεις το σερβιτόρο!

ωραία η περιγραφή σου. γιατί δεν το κάνεις επάγγελμα;

bear είπε...

καλησπέρα Στέλλα!!
Μου άνοιξες την όρεξη

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))

sCaTterBraiN είπε...

καλησπέρα! χωρίς πλάκα, να συνεχίσεις να κάνεις ρεπορτάζ από τα εστιατόρια που προτείνει και η φουρτουνιασμένη ψυχή.
επίσης, πάω στοίχημα ότι έχεις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες να πεις από την εποχή που δούλευες shift manager.
:-)

Hfaistiwnas είπε...

αααα δεν ξέρω από αυτά! λολολολ!
Κλασικά ελληνικά ταβερνεία..

Not me είπε...

Αν και μόλις έφαγα με ξελίγωσες!!!
Καλησπέρα και φιλιά....

highvoltagepress είπε...

να σου μαγειρέψω εγώ, να δεις τι θα πει χρυσός σκούφος. ορίστε μας... γίνανε όλοι σεφ! να φας τη δική μου σως σαλάτας με μαρμελάδα, να πεις το δεσπότη παναγιώτη. να φας γλυκό απ' τα χεράκια μου, μόλις μάθω να φτιάχνω, να ξεχάσεις τα μποτρινέϊκα τα σοκολατάκια. α να χαθεί ο άσχετος.